Van oldtimers tot drag racing: Zuigers voor elk voertuig

 

De relatie tussen performance en zuigers

Wanneer zuigers zijn versleten, moeten die natuurlijk worden vervangen. Ook wanneer het cilinderblok opnieuw geboord en gehoond wordt dient er rekening te worden gehouden met een overmaatse zuiger aangezien de boring toeneemt. Daarnaast wordt er soms een nieuwe zuiger aangeschaft wanneer het voertuig voor een specifieke toepassing gebruikt wordt, zoals voor performance of als er andere voorkeuren zijn voor een zuiger.

Een zuiger is een motoronderdeel dat wordt gemaakt naar de toepassing waar het voor wordt gebruikt. Het maken van zuigers is een zorgvuldige en vaardige klus. Hoe de zuiger wordt aangeleverd hangt af van de toepassing en de wensen van de klant. Een klant met een oldtimer heeft namelijk andere behoeftes voor de prestaties van een zuiger, dan een klant die aan drag racing doet.

 

CP-Carrillo en andere zuigermerken

Wilmink Performance heeft een uitgebreide keuze aan zuigers. Deze kunnen voor u worden besteld, maar we hebben ook een grote selectie van internationale merken op voorraad. Deze zuigers zijn voor diverse toepassingen geschikt, zoals atv, diesel, off-road en streetbike. Enkele merken uit ons assortiment zijn MAHLE, Supertech, Icon, KB pistons en CP-Carrillo. Het laatste merk is zeker niet weg te denken als het gaat om kwalitatieve zuigers.

CP-Carrillo startte al in 1963. Toen werd Carrillo Industries opgericht door Fred Carrillo en in 2008 overgenomen door CP Pistons. CP-Carrillo staat vandaag de dag nog steeds bekend om zijn kwalitatieve zuigers en zuigerstangen. Met meer dan een halve eeuw ervaring in performance producten worden zuigers gemaakt met kwalitatief vakmanschap en geavanceerde technologie. Daarnaast kan het merk ook zuigers op maat maken voor bijvoorbeeld oldtimers of Europese toepassingen, zoals Triumph, Ferarri, Mercedes en vele anderen.

 

 

Zuigers op maat

Wilmink Performance is officieel distributeur van CP-Carrillo in Europa. Onder het aanbod van producten valt ook een zuiger op maat. Een ‘custom’ zuiger kunt u naar al uw wensen bij onze specialisten bestellen. Zo kan de zuiger geheel voor uw toepassing en gewenste prestaties worden gemaakt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om uw droomzuiger perfect te maken: van diverse interne aanpassingen tot een keuze uit verschillende coatings. Verschillende opties zijn te vinden in de catalogus onderaan dit blog. Daarnaast kan CP-Carrillo van bestaande zuigers ook een exact gelijkende nieuwe zuiger maken.

Meerdere klanten zijn u al voorgegaan en hebben een ‘custom’ zuiger bij ons bestelt met bijvoorbeeld het verzoek voor het produceren van een nieuwe zuiger, die exact lijkt op het origineel. Zo heeft recent een klant een zuiger op maat laten maken voor zijn Triumph Motorcycle. Eerder heeft een andere klant zuigers bestelt voor zijn Peugeot 205 GTI. Zelfs auto’s van bijna een eeuw geleden kunnen nog bij ons terecht voor een nieuwe zuiger, gemaakt met handwerk en de nieuwste technologie, want een eigenaar van een Peugeot De Dion-Bouton uit 1929 heeft deze door ons laten vervaardigen! Naast zuigers is het daarnaast ook mogelijk om CP-Carrillo op maat gemaakte drijfstangen te laten maken. Een recente opdracht voor speciaal gemaakte drijfstangen werd gedaan door de bestuurder van een Aston Martin Lagonda, die deze auto gebruikt voor historische rally races. Zo is er veel mogelijk voor verschillende toepassingen, merken, jaren en wensen als het gaat om de zuiger en drijfstangen van uw dromen!

 

Heeft u interesse in een zuiger op maat? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten en wie weet heeft u binnenkort een nieuwe unieke zuiger in uw voertuig zitten!

 

CP-Carrillo Product Catalog