Powerboat Racing

Volgens de Powerboat racing historie zag de sport het levenslicht in de eerste jaren van de 20e eeuw. In het begin werd er geracet met kleine bootjes met weinig vermogen. Later vormden de Britten de Marine Motoring Association. In 1903 heeft de Columbia Yacht Club een reglement opgesteld voor wat uiteindelijk de American Power Boat Association (APBA) werd.

In de jaren er na experimenteerden verschillende mensen met motoren en bootvormen. In 1907 vormde een kleine groep autoliefhebbers de, in Parijs gevestigde, International Motor Yacht Association. Deze naam veranderde in 1908 in ‘Association Internationale du Yachting Automobile’. Er werden regelmatig races georganiseerd in onder andere Nice, Monte Carlo en Palermo. In 1927 werden er een officieel regelement en racekalender gepubliceerd en werd de naam wederom gewijzigd, ditmaal in het nu bekende Union Internationale Motonautique (UIM). Er werden meer landen toegelaten en zo gingen o.a. de VS, Scandinavië, België, Duitsland en Nederland meedoen met het Power Boat racen.

In de oorlogsjaren werd de groei van het powerboatracen onderbroken, maar in de 50’er en 60’er jaren groeide het opnieuw uit tot een grote, populaire sport. Door de jaren heen werd het ontwikkeld tot verschillende races en cups. Vandaag de dag is het een levendige nautische sport welke in vele landen beoefend wordt.

Van drijfstang tot kleppendeksel, Wilmink kan diverse onderdelen leveren voor deze tak van sport. Populair zijn hier uiteraard de carburateurs, pakkingen en lagers. Echter is er ook veel maatwerk mogelijk in (bijvoorbeeld) drijfstangen en zuigers, informeer bij Wilmink naar de mogelijkheden!

Meer weten over ons assortiment voor Powerboat Racing?


T: +31 (0)50 549 52 30

E: performance@wilminkgroup.com

=

Uw productspecialist

Lammert Nieuwman

Lammert Nieuwman

Productspecialist Performance Parts