Drag Racing

Bij het dragracen rijden twee coureurs vanuit stilstand tegen elkaar over een korte afstand. Meestal is deze afstand 1/4e mijl (402 meter) of 1/8e mijl (201 meter).

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstond er in de achterbuurten in Amerika het ‘drag racen’ met hot rods. In 1937 werd de Road Runners Club opgericht in Amerika door Wally Parks. Hij organiseerde de eerste straatraces en tien jaar later hielp hij bij het samenstellen van de ‘Southern California Timing Association’, waar hij algemeen directeur werd. In de jaren erna werden de eerste races ‘tegen de klok’ gehouden. Auto’s werden toen al aangepast om zo sneller op te trekken en hogere topsnelheden te behalen.  In 1951 is de NHRA opgericht door Parks, de National Hot Rod Association om op die manier de ‘chaos’ van races te structureren en het te legaliseren met regelementen en officiële tijdswaarnemingen. Sinds die tijd is de sport uitgewaaid over vele landen en zijn er diverse kleinere organisaties omtrent de autosport opgericht.

Wilmink kan diverse performance onderdelen leveren welke kunnen bijdragen aan het vermogen van de auto. Zuigers, pakkingen en drijfstangen vormen al jarenlang een populaire groep producten.

Meer weten over ons assortiment voor Drag Racing?


T: +31 (0)50 549 52 30

E: performance@wilminkgroup.com

=

Uw productspecialist

Lammert Nieuwman

Lammert Nieuwman

Productspecialist Performance Parts