Supertech

Supertech kleppen

Bij Wilmink Performance kennen we een aantal leveranciers die kleppen leveren. Supertech is één van de merken welke een zeer divers scala aan kleppen levert. Supertech is ruim 30 jaar geleden opgericht en produceert al jaren diverse kleppen en onderdelen die bij de klepbediening in een motorblok horen.

Ervaring

Supertech heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van in- en uitlaatkleppen. Zij ontwikkelen een eigen serie kleppen, de zogeheten Supertech Racing Valves. Met ultramoderne apparatuur als ultrasone testmachines, röntgenstralen, lasermeetapparatuur en toepassingen zoals computergestuurde ‘Finite Element Analysis’ is het geen wonder dat Supertech één van de beste series kleppen op de markt heeft. 

Productie

De productie van een klep begint met een blok, een smeedstuk, uit één geheel. De kop van de klep wordt volgens een langzaam proces in twee stappen gesmeed. Daarna wordt de klep in verschillende stappen CNC-gefreesd om de precisie van de uiteindelijke afmetingen te waarborgen. Na het op maat maken van de klep krijgt deze een warmtebehandeling en vervolgens een nitride-hardingsbehandeling (of een coatingproces, afhankelijk van de toepassing). Als laatste wordt de klep nogmaals geslepen, gevolgd door een ‘Superfinishing’ van het oppervlak om ervoor te zorgen dat elke klep glad is, de afmetingen nauwkeurig zijn en er geen oneffenheden op zitten. Kleppen met deze superfinishing zijn ruim 65% gladder dan kleppen met een chromen coating. 

Wilmink Performance kan een zeer diverse serie kleppen leveren; voor oldtimers, nieuwe motoren maar ook specialistische toepassingen. Naast Supertech kleppen, zijn er ook maatwerk oplossingen mogelijk, zoals te lezen in ons voorgaande blog: ‘Drieluik custom-made kleppen‘.

Op zoek naar een passende klep voor in jouw performance motor? Neem contact op met onze productspecialisten om de passende oplossing te vinden!