Wilmink Performance is Master Warehouse Distributeur voor Edelbrock in Europa

Begin jaren dertig richtte Vic Edelbrock Sr. zijn eerste garagebedrijf op in Beverly Hills. Als project kocht hij een Ford Roadster uit 1932 en ontwikkelde zijn eigen aluminium inlaat spruitstuk, genaamd de ‘Slingshot’. Het was het allereerste product van het beroemde Edelbrock merk. De Roadster werd een belangrijk onderdeel van de product ontwikkeling en het garagebedrijf werd meer een performance parts shop.

Na de tweede wereldoorlog in 1946 werd de eerste performance parts catalogus “Edelbrock Power and Speed Equipment” uitgegeven, deze bevatte cilinderkoppen, inlaat spruitstukken, zuigers en drijfstangen. Tot aan de begin jaren 60 groeide het bedrijf hard, maakte het faam in de racerij en ontwikkelde het uitmuntende performance onderdelen voor o.a. small-block Chevrolet motoren.

In 1962 werd het bedrijf overgenomen door Vic Edelbrock Jr. die het bedrijf uitbouwde tot een wereldwijd opererende performance parts specialist met een uitermate breed productassortiment. Edelbrock mag dan ook met recht een van de meest gerespecteerde producenten van performance motoronderdelen worden genoemd.

Wilmink Performance is Master Warehouse distributeur voor Edelbrock in Europa en levert het volledige productgamma, inclusief complete motoren en superchargers. Neem contact op met onze productspecialisten voor de juiste onderdelen en een passend advies.