Holley Performance Products Banner

Holley Performance Products opgenomen in assortiment Wilmink Performance

Holley Motorette en RunaboutHolley is een Amerikaans merk dat al meer dan 100 jaar ervaring heeft in brandstofsystemen. Het oorspronkelijke bedrijf is ontstaan toen de broers George en Earl Holley in 1899 de Holley Motor Company starten. Samen produceerden zij een aantal van de eerste voertuigen zoals de Runabout en de Motorette. In 1904 ontwikkelden ze de eerste originele carburateur die de bijnaam Iron Pot draagt. Deze carburateur is door Oldsmobile gebruikt in de ‘Curved Dash’; de allereerste wagen die in massaproductie ging. Na deze ontwikkeling zijn de gebroeders Holley zich gaan richten op het produceren van carburateurs. Tot hun eerste klanten mochten ze o.a. Henry Ford met de T-Ford rekenen.

In de jaren erna hebben de broeders in samenwerking met o.a. Ford diverse carburateurs ontwikkeld en op de markt gebracht. Naast de productie van carburateurs, richtte het bedrijf zich ook op de productie en ontwikkeling van ontstekingssystemen, brandstofpompen en andere motoronderdelen. Door de jaren heen is de Holley Company verder gegroeid, mede door het aankopen en integreren van diverse andere merken.

Holley leverde ruim vier decennia lang carburateurs voor de Monster Energy NASCAR Cup en bijna elke NHRA Pro-stock kampioen totdat deze klassen overgingen op elektronische brandstofinspuiting. Inmiddels produceert en levert Holley diverse producten voor o.a. de populaire LS-motor van General Motors, maar ook hoogwaardige kwaliteit brandstofpompen, inlaatspruitstukken en diverse andere onderdelen voor straat, race- en scheepvaarttoepassingen. Naast het eigen merk Holley, bestaat de familie uit diverse merken waaronder Quick Fuel, Weiand en Mr. Gasket.

Holley Performance Products produceert o.a. hoogwaardige carburateurs, spruitstukkensuperchargers en waterpompen. Wilmink Performance levert vanaf nu diverse producten van Holley, maar ook van aanverwante merken welke binnen de Holley-familie vallen.