Cometic

Drieluik – Onderdelen op maat gemaakt

Soms heb je een onderdeel nodig dat niet standaard (meer) wordt gemaakt. Denk aan een andere maat drijfstang, een grotere zuiger, grotere kleppen of een pakking met grotere boringen of een specifieke dikte. Wilmink Performance kan hierbij helpen! Wilmink Performance kan diverse artikelen op maat laten maken bij haar leveranciers. In deze blog serie nemen wij je mee in de wereld van ‘custom made’ drijfstangen, zuigers, kleppen en pakkingen. In dit eerste blog beginnen we met de pakkingen.

Op maat gemaakt: Pakkingen

Voor het maken van custom made pakkingen, maakt Wilmink Performance gebruik van de diensten van Cometic GasketCometic is een Amerikaans bedrijf dat van oorsprong pakkingen produceerde voor de performance wereld. In het eerste jaar, 1989 lagen er 900 verschillende pakkingen op voorraad. Vandaag de dag is dat aantal gegroeid tot meer dan 85.000 verschillende pakkingen, geschikt voor diverse takken van sport. Naast pakkingen voor de high performance wereld, leveren zij ook pakkingen voor de watersport, sport compact, V-twin motoren, diesel, agri en industriële toepassingen.

Naast ‘standaard’ pakkingen, levert Cometic Gasket ook pakkingen op maat. Zij leveren kwaliteitsproducten, toegespitst op de wensen van de klant. Naast het gebruik van de hoogst mogelijke kwaliteit materialen maken zij gebruik van de nieuwste technieken. Of de situatie nu vraagt om het gebruik van MLS (Multi-layer steel) pakkingen of bijvoorbeeld een mix van synthetische stoffen als aramidevezelsCometic Gasket vindt hierin een passende oplossing.

MLS pakkingen

MLS pakkingen worden gemaakt van drie of vijf lagen roestvrij staal. Dit staal is sterker en weerstaat corrosie. De buitenste lagen van de pakking zijn aan beide zijden voorzien van een reliëf en worden gecoat met een Viton-rubbermateriaal dat voldoet aan de zware eisen van afdichting, belasting en oppervlakteafwerking. De Viton-coating is hittebestendig tot 250 graden celsius. De middelste laag, of opvullaag, bestaat uit een onbeklede roestvrijstalen laag welke kan bestaan uit diverse diktes om zo een passende oplossing te vormen.

Naast MLS levert Cometic Gasket ook pakkingen gemaakt van koper, verenstaalaramidevezels, aluminium of AFM (aluminium foamettematerial). Dit laatste is een chemisch opgeblazen nitrilrubber, welke wordt gecombineerd met een aluminium kern. Deze pakking kan temperaturen aan van boven de 120 graden Celsius. Het voordeel is dat pakkingen gemaakt van AFM geen afdichtmiddel of opnieuw vastdraaien vereisen.

Ontwikkeling

Cometic Gasket combineert geavanceerde materialen met de meest actuele productieprocessen om zo op maat gemaakte oplossingen te bieden. Er wordt gekeken in welke omgeving de pakking moet presteren, het juiste materiaal wordt geselecteerd en met het toepassen van de juiste technologie wordt de best presterende pakking ontwikkeld en geproduceerd. Of het nu gaat om een zeer moderne of oldtimermotor, Wilmink Performance zoekt met Cometic Gasket altijd naar een passende oplossing.

Op zoek naar een op maat gemaakte pakking? Neem contact op met onze productspecialisten!