Drieluik – Onderdelen op maat gemaakt

Soms heb je een onderdeel nodig dat niet standaard (meer) wordt gemaakt. Denk aan een andere maat drijfstang, een grotere zuiger, grotere kleppen of een pakking met grotere boringen of een specifieke dikte. Wilmink Performance kan hierbij helpen! Wilmink Performance kan diverse artikelen op maat laten maken bij haar leveranciers. In deze blog serie nemen wij je mee in de wereld van custom made’ drijfstangen, zuigers, kleppen en pakkingen. In deze laatste blog nemen we je mee in de wereld van in– en uitlaatkleppen.

Op maat gemaakt: kleppen

Voor het op maat maken van in- en uitlaatkleppen maakt Wilmink Performance gebruik van de diensten van Ferrea Racing ComponentsFerrea heeft al tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen en produceren van diverse kleppen en veren. Naast deze twee zaken biedt Ferrea ook bijvoorbeeld passende kleprubbers, klepspieën en klepgeleiders aan. 

Voor het maken van op maat gemaakte kleppen is er een divers scala aan informatie nodig. Vrijwel alle specificaties kunnen worden aangepast aan de wens van de klant. De schoteldiameter, dikte en lengte van de steel, het aantal groeven et cetera. Het namaken van bestaande kleppen behoort daarmee uiteraard ook tot de mogelijkheden. 

Naast het produceren van roestvrijstalen kleppen, kunnen er ook kleppen worden gemaakt uit titanium. Het kiezen van het juiste materiaal is uiteraard afhankelijk van de situatie waarin de kleppen geplaatst worden. De extreme temperatuursverandering rondom de verbranding in de motor (van temperaturen onder nul in het inlaatspruitstuk naar meer dan 870 graden Celsius in de verbrandingskamer) kan thermische vermoeidheid veroorzaken in de kleppen. Het vermogen van de materialen om deze flinke thermische variaties te weerstaan is cruciaal voor de levensduur van de kleppen. Ferrea test voortdurend nieuwe materialen en processen om zo de beste kleppen te leveren. 

Het laten maken van kleppen is een precieze zaak. Neem voor meer informatie en advies contact op met onze productspecialisten!