Carburateurs – hoe werkt dat?

Wilmink Performance levert met regelmaat een nieuwe carburateur aan diverse klanten. De carburateur is onderdeel van de verbrandingsmotor en zorgt ervoor dat de brandstof (meestal benzine) wordt verneveld en vermengd met lucht. Na de vermenging wordt het de cilinders ingezogen en verbrand.

De werking

In de basis is de werking van een carburateur als volgt: In de carburateur zit een buis. Als de zuiger in de verbrandingsmotor omlaag gaat wordt er door die buis heen lucht aangezogen. Bij de versmalling in deze buis gaat de lucht sneller stromen waardoor de druk lager wordt (venturi-effect). Hierdoor zal er, vanuit een kleine opening in de wand van de buis welke naar de vlotterkamer leidt, benzine worden meegezogen. Deze brandstof wordt verneveld in de lucht en zo mee de verbrandingskamer ingezogen. Met behulp van een sproeier kan de verhouding benzine/lucht veranderd worden. Een grotere sproeier, betekent een groter gaatje waar benzine doorheen kan, betekent dat er meer benzine in het mengsel zit (rijker). Met behulp van een schuif of gasnaald kan de toevoer van het mengsel aan de motor geregeld worden. Door het toepassen van een smoorklep wordt de hoeveelheid zuurstof in de carburateur aangepast. Hoe verder de smoorklep open staat, hoe meer lucht er aangezogen kan worden.Schematische weergave carburateur

De vlotterkamer

De vlotterkamer is altijd gevuld met een kleine hoeveelheid brandstof. Als het brandstofniveau daalt, daalt de vlotter mee. Wanneer de vlotter onder een bepaald niveau komt, opent de naald een opening waardoor brandstof vanuit de tank (of vanaf de brandstofpomp) de vlotterkamer in kan stromen. Op het moment dat de vlotterkamer vol loopt, stijgt de vlotter weer mee, sluit de opening en de brandstoftoevoer vanuit de tank of brandstofpomp stopt weer.

High performance

Wilmink Performance kan diverse carburateurs leveren, van OE onderdelen tot high performance carburateurs. Een groot deel van deze carburateurs zijn zogeheten ‘four barrel carburators’. Deze zijn voorzien van een viertal venturi-kanalen. Twee daarvan (primary barrels) worden gebruikt als de motor een laag toerental draait. Als de motor meer toeren moet gaan draaien en daarbij een zuurstof/brandstoftekort creëert (door het hoge toerental) gaan de andere twee kamers (secundary barrels) ook mee doen. Er opent zich een extra klep waardoor de toegang tot deze kamers geopend wordt.

Toepassingen

Het toepassen van dergelijke carburateurs gebeurt al jaren in diverse takken van sport zoals street performancedrag racing en powerboat racing. Wilmink Performance levert diverse vervangingscarburateurs maar soms is het wenselijk om een grotere carburateur te installeren, bijvoorbeeld in de racerij. De merken Quick Fuel Technology (onderdeel van Holley) en Edelbrock leveren dan ook High Performance carburateurs voor diverse motortypes. Het grootste verschil tussen deze merken is het leveren van afgestelde, race-klare carburateurs door Quick Fuel Technology. Voor diverse race-applicaties hanteren zij diverse afstellingen. Edelbrock levert carburateurs die zelf nog afgesteld dienen te worden.

Naast de autosport, zijn er ook diverse carburateurs beschikbaar voor bijvoorbeeld de watersport. Naast complete carburateurs, levert Wilmink Performance ook revisiesets om de huidige carburateur te reviseren.

Op zoek naar een passende carburateur? Neem contact op met Lammert, onze product specialist Performance parts!