Ford Mustang Engine

Amerikaanse motoren behoren tot de meest gebruikte motoren in de Performance wereld. Naast het gebruik in de automotive, worden deze blokken ook gebruikt in bijvoorbeeld de tractorpulling, driftwereld en dragrace scene.

Met grote regelmaat worden de blokken uit Amerikaanse auto’s aangepast en getuned met het doel er meer vermogen uit te halen. Er zijn diverse merken die materialen en onderdelen leveren voor de Amerikaanse blokken. Hierbij gaat het niet alleen om de vervangingsmarkt, maar ook om de merken die performance producten leveren. 

Een andere carburateur, inlaatspruitstuk of luchtfilter kan namelijk bijdragen aan het vermogen van de auto. Samen met de juiste motorafstellingen (en uiteraard de juiste coureur) kunnen er prijswinnende auto’s of tractoren worden samengesteld. Wilmink Performance levert diverse merken performance parts. Wij nemen je mee in een korte opsomming.

Carburateurs

Een van de merken is Holley Performance ProductsHolley is een Amerikaans merk met meer dan 100 jaar ervaring. Onder Holley vallen wederom diverse merken zoals Quick Fuel Technology en Mr. Gasket. Holley en aanverwante merken leveren o.a. luchtfilters, spruitstukken en carburateurs. Naast Holley levert ook Edelbrock een groot aantal carburateurs. Tussen beiden merken zitten uiteraard verschillen. Lees in deze blog meer over deze verschillen.

In- en uitlaatkleppen

Voor het leveren van kleppen zijn er diverse opties mogelijk. Naast Supertech levert ook Ferrea Racing Components diverse kleppen voor Amerikaanse motoren. Beide merken bieden een groot aantal standaard in- en uitlaatkleppen. Deze kleppen zijn meestal op voorraad bij hen maar ook voor op maat gemaakte kleppen kun je bij Ferrea terecht. Benieuwd naar het productieproces van maatwerk kleppen? Lees dan onze blog over custom made parts!

Drijfstangen en zuigers

Er zijn uiteraard ook zuigers en drijfstangen leverbaar voor diverse Amerikaanse motoren. CP-Carrillo is een van de merken waar Wilmink Performance zuigers en drijfstangen van aanbiedt. Hoewel CP-Carrillo de standaardmaten en overmaten beschikbaar heeft uit voorraad, is er ook maatwerk mogelijk! Het maken van een op maat gemaakte zuiger of drijfstang is een uitgebreid project. In onze blog ‘Drieluik – custom made zuigers en drijfstangen’ leggen we meer uit over deze bijzondere werkzaamheden.

En vele anderen..

Naast bovengenoemde onderdelen zijn er uiteraard ook pakkingen, cilinderkoppen en complete blokken beschikbaar. Merken als Cometic Gasket, Dart, Eaton, Fel-Pro, Moroso en Silv-O-Lite vormen een groot deel van de te leveren onderdelen. Onderaan elke pagina vind je een totaaloverzicht van de merken die Wilmink Performance kan leveren.

Op zoek naar een specifiek item? Neem dan contact op met Lammert, onze productspecialist Performance Parts!