Wilmink Performance is exclusief Europees distributeur voor AFR – Air Flow Research

Al meer dan 45 jaar is Air Flow Research toonaangevend in de productie van aluminium cilinderkoppen van technologisch hoogstaande kwaliteit. Zoals iedere motorspecialist zal beamen ligt het geheim van het vergroten van vermogen en prestaties in de cilinderkop. Deze volledige toewijding heeft ervoor gezorgd dat de cilinderkoppen van AFR zijn terug te vinden in de krachtigste motoren van de snelste racewagens.

In de vroege jaren ‘70 pionierde Air Flow Research al met revolutionaire CNC-machine technieken en in de jaren ‘80 werden ze een belangrijke consultant voor General Motors en ontwierpen gietijzeren en aluminium koppen voor de nog steeds populaire fase 3, 4, 5 en 6 Bowtie Small Block Chevy. Er werd ook geëxperimenteerd met wet-flow technologie waarna vele raceteams, waaronder binnen NASCAR, gebruik begonnen te maken van deze cilinderkoppen.

De jaren ‘90 stonden in het teken van de geavanceerde Cast Billet – technologie en het daarmee ontwerpen en produceren van aluminium cilinderkoppen voor een veel bredere klantenbasis en tegen een betaalbare prijs. Zo werden er koppen geïntroduceerd voor de populaire Gen-2 Small Block Chevy LT-1- en LT-4-motorprogramma’s.

In de afgelopen bijna 20 jaar heeft het verder verfijnen van de CNC-technologie en een nieuwe productiefaciliteit geleid tot het uitbreiden van productielijnen voor een breed scala aan motoren. Zo zijn er producten toegevoegd voor Small Block Chevy, Big Block Chevy, Small Block Ford, Gen 3 LS1 en meer. Air Flow Research heeft zich volledig gespecialiseerd in de racemarkt en voorziet met haar producten een groot aantal raceteams en adrenaline junkies.

Wilmink Performance is exclusief distributeur voor AFR – Air Flow Research in Europa en levert het volledige productgamma. Neem contact op met onze product specialisten voor uitgebreide informatie en een passend advies.